Wednesday, July 24, 2013

Material - Seven Souls


Svi osobeni znaci Bill Laswell'a predstavljeni su na ovom albumu, masivan zvuk basa, pulsirajući ritmovi, mračna atmosfera, ambijentalni delovi, misticizam, pevači trećeg sveta, čak i pokoji metal rif, sve na jednom mestu. Tekstualno, to je šou William S. Burroughsa i on to radi veoma dobro i ubedljivo. I ako pitate mene, to je najzanimljivija varijanta World muzike, sa snažnim uticajem psihodeličnog i primitivnog zvuka, ali, u biti, kao i sve čega se Laswell dohvati, to je žanr za sebe. Kao žanr, world muzika je veoma popularana, jedini problem je prilagođavanje zapadnom tržištu, kao npr. MTV zvuk, ljubav i pozitivizam, a u osnovi, etno je veoma mračna i psihodelična forma. U najmanju ruku bi trebalo da predstave obe strane. Mi ljudi smo mnogo kompleksniji od toga.. Ili nismo?
U svakom slučaju, dosta pričanja, spustite roletne, Material and Burroughs su spremni da zarone duboko u ljudsku svest, ne propustite tu vožnju  :)

P.S.
Originalno, album počinje od četvrte pesme ovde, ovo je kasnije izdanje koje uključuje i remikse. Tako da, izbor je vaš  :)

Recenzija
Godina : 1989                                                                                            English version
Izdavač : Triloka
TT : 63:28

Uživajte :)



No comments:

Post a Comment